News Flash:

Cel mai delicios sos demi-glace

31 Ianuarie 2012
9349 Vizualizari | 0 Comentarii
Sos demiglace
Ingrediente:

1/2 morcov
1/2 tulpina telina
1/2 ceapa
2 rosii mici
500 g carne de vita tocata
375 ml vin rosu
450 g suc de rosii (fara sare)
1 frunza dafin
50 g faina
ulei

Mod de preparare:

Legumele se taie cubulete si se calesc in 2 linguri de ulei cam 15 min. pana se rumenesc putin. Se adauga si carnea si se caleste pana ce se face si aceasta. In alta oala se pune pe foc vinul cu sucul de rosii + 1 litru de apa, se adauga amestecul de carne si legume, frunza de dafin si se lasa sa fiarba pe foc potrivit cam 3 ore pana ce scade la jumatate.
Cand a ajuns la jumatate se toarna apa fierbinte pana se ajunge din nou la cantitatea de la care s-s pornit fierberea.
Separat intr-o tigaie, pe foc, potrivit se rumeneste putin faina. Se face focul mic, se adauga 4 linguri de ulei si se amesteca pana se desface bine faina.
Se ia o cana din supa de carne si se toarna usor si amestecand continuu peste sosul de faina, se mai adauga 1-2 cani de supa... pana cand sosul s-a subtiat. Totul se toarna apoi peste restul din oala si se amesteca bine. Se strecoara in alta oalase mai lasa sa fiarba cam 20 min. pana se mai leaga putin.
Se lasa sa se raceasca dupa care se poate imparti si congela. Se poate pastra cam 2-3 saptamani la congelator. Rezulta cam 1kg - 1.5kg de sos.
Sos demiglace pregatit de Cristina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

morcov tulpina telina ceapa rosii vin rosu frunza dafin faina ulei
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2671 viz    0 com
1881 viz    0 com
2451 viz    0 com
3757 viz    0 com
2811 viz    0 com
2769 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020498 (s)