News Flash:

Cel mai bun tort fara coacere - Bun pentru o aniversare

15 Septembrie 2017
2574 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca ai dexteritate in pregatirea clatitelor, reteta asta e un succes garantat. In plus, imbini cu usurinta doua preparate (clatite si tort) si obtii un deliciu aparte, foarte potrivit pentru petreceri. Pentru cine este fan clatite, acest desert va fi raiul clatitelor si ti se va topi in gura.

Ingrediente:

Pentru clatite:
150 g unt
10 oua
1 l lapte
240 ml apa
esenta vanilie
3 linguri zahar
400 g faina

Pentru umplutura:
1 borcan Nutella/alta crema ciocolata

Citeste si Nu m-am asteptat sa fie atat de gustoase - Clatite pe baza de bere blonda - Doar sa o sa le prepar de acum incolo

Pentru glazura:
400 g ciocolata neagra
4 linguri smantana pentru frisca

Pentru decor:
100 g alune de padure

Mod de preparare:


Amesteca untul si ouale, ambele la temperatura camerei, cu toate celelalte ingrediente. Prajeste clatitele rand pe rand, intr-o tigaie antiaderenta. Pe masura ce le scoti, lasa clatitele sa se raceasca. Cand le-ai facut pe toate, pune cate un strat subtire de Nutella sau alta crema de ciocolata si alune de padure. Da tortul la rece cat timp pregatesti glazura.
Da alunele de padure intr-o tava de cozonac la cuptor si lasa-le pana incep sa se coaca putin, iar coaja se desprinde usor.
Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu smantana pentru frisca si amesteca pana obtii o glazura omogena. Scoate tortul si orneaza-l cu glazura de ciocolata, iar deasupra decoreaza tortul cu alunele de padure taiate in jumatati.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012882 (s)