News Flash:

Cel mai bun pate de ficat

13 Ianuarie 2014
1686 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g ficat de pui
75 g stafide
sare neiodata, dupa gust
1 lingura ulei de masline presat la rece
1 praf scortisoara
1 praf nucsoara
1 praf anason stelat
putin vin alb sec
1 picatura ulei esential de busuioc (sau putin busuioc uscat)
1 cubulet unt
putin ulei pentru uns formele

Mod de preparare:

Se pun stafidele la hidratat in vin. Din acestea se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu uleiul si se inabusa. Se tine pe foc cca 15 minute, pana se inmoaie bine.
Se lasa ficatul sa sa recoreasca, dupa care se aseaza in blender, impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv putin din vinul ramas de la stafide, atat cat e nevoie ca blenderul sa mixeze bine pasta (eu am avut nevoie de 3 linguri de vin).

Se mixeaza foarte bine pateul, pana se obtine o pasta extrem de fina (cca 1 minut). Se ung formele cu putin ulei si se umplu cu pateul caldut. Se dau la rece. In momentul servirii, pateul se scoate usor din forme si se decoreaza cu restul de stafide hidratate in vin.

Pate de ficat recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2000 viz    0 com
1543 viz    0 com
1683 viz    0 com
2136 viz    0 com
1321 viz    0 com
1336 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1539 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021724 (s)