News Flash:

Cel mai bun cozonac

7 Martie 2014
1712 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g de faina
250 ml de lapte
125 g de zahar
100 ml de grasime (unt topit si ulei)
25 g de drojdie
2 galbenusuri
arome (esenta de vanilie, coaja de portocala)
sare

Mod de preparare:

Preparam intai maiaua. Drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte, o lingurita de zahar si vreo 3-4 linguri de faina. Se acopera cu mai multa faina si se lasa la dospit timp de 10 minute. Restul de zahar se dizolva in lapte cald, il rasturnam in cuva masinii de facut piine, apoi adaugam galbenusurile, sarea, aromele si o parte din grasime.
Adaugam toata faina cernuta si peste ea, maiaua care intre timp a dospit. Incepem sa framintam, iar dupa primele 10 minute, adaugam cite putin din grasime, atentie nu tot deodata. Eu am lasat la framantat 14 minute, asa e programul de la masina, apoi am adaugat inca doua linguri de lapte si am mai framintat timp de 14 minute.
L-am lasat la dospit timp de o ora, intr-un loc cald.

Am rasturnat aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei, l-am impartit in doua, l-am intins cu sucitorul/facaletul, spuneti-i cum vreti si am presarat bucatele de rahat, ma rog erau un fel de bomboane, ca aici nu gasesc asa ceva. Gata, nu mai vorbesc de ingredietul respectiv, ca iese altceva...
Am rulat iar cele doua suluri obtinute, le-am impletit si le-am lasat din nou la dospit timp de 40 de minute, timp in care am preincalzit cuptorul la 180 de grade.

Am uns cozonacul cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat zahar gros deasupra, mergea si fara, ca oricum s-a topit in cuptor. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam la copt timp de 35-40 de minute, cred ca 35 sint suficiente. Puteti umple cozonacelul cu nuca sau cacao, dar asta voi face tura viitoare, ca acum imi era frica, ca nu va creste.

Reteta de cozonac recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2228 viz    0 com
2451 viz    0 com
1499 viz    0 com
1744 viz    0 com
1996 viz    0 com
2434 viz    0 com
1218 viz    0 com
2223 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028988 (s)