News Flash:

Cei mai buni gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant. Iata secretul

20 Septembrie 2016
13821 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 kg de gogosari
80 gr sare pentru muraturi
400 ml otet de vin de 9 grade
400 gr zahar
o legatura frunze de telina
o lingura de boabe de mustar
o lingura de boabe de piper
cativa catei de usturoi
3 bucati de hrean
cateva frunze de dafin

Mod de preparare:

Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de apa se scoate cotorul si semintele si se taie in patru. Se pun intr-un vas incapator. Separat se fierbe oterul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena. Se toarna amestecul de otet, sare si zahar peste gogosari si se acopera. Se tin in vasul cu amestec pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinda pe toti. Peste noapte, gogosarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate. Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogosarii.

Bucatile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina. La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.

ATENTIE: folositi doar otet de 9 grade si sare mare de muraturi. Nu se dilueaza otetul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosari iarna muraturi gogosari muraturi iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014868 (s)