News Flash:

Cei mai buni cartofi la cuptor. Ingredientul care face toata diferenta

5 Februarie 2019
696 Vizualizari | 0 Comentarii

Acesti cartofi sunt perfect copti – sunt crocanti la exterior si foarte pufosi la interior. Asadar, daca vrei o garnitura simpla care sa mearga la orice mancare, incearca aceasta reteta pentru ceo mai buni cartofi la cuptor. Cartofii copti sunt deliciosi cu carne de pui sau cu friptura de porc.

Ingrediente:

  • 900 g cartofi albi, taiati in doua sau in patru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ierburi aromatice tocate (rozmarin si cimbru)
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 35 g parmezan ras

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la foc potrivit. Combini intr-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul si parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Asezi cartofii taiati intr-un bol mare si ii stropesti cu ulei de masline. Ii amesteci bine, ca sa se acopere. Presari amestecul de condimente si mai amesteci o data cartofii, ca sa fie complet acoperiti. Ii asezi intr-o tava de copt nu foarte adanca, iar daca ti-au mai ramas condimente in bolul mic, le pui acum. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, in functie de cat de mari sunt cartofii, pana cand acestia se inmoaie. Servesti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitura.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi copti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 36 queries | Mysql time :0.022558 (s)