News Flash:

Carnea preferata a romanilor, una din cauzele cancerului de colon

28 August 2018
890 Vizualizari | 0 Comentarii

Una dintre afectiunile care face aproape zilnic victime in Romania, in special in randul femeilor este cancerul de colon. Expertii avertizeaza cu privire la cauzele instalarii acestei boli. Daca pana acum existau anumite teorii despre impactul pe care anumite produse alimentare il au asupra sanatatii in mod negativ, de data aceasta, Organizatia Mondiala a Sanatatii vine cu certitudini.

Carnea rosie consumata in exces duce la cancer, spun oamenii de stiinta. Cancerul de colon are foarte putin samse de supravietuire, dupa cancerul la plamani (la barbati) si la san (la femei). Carnea rosie are un caracter nociv, arata mai multe studii, mai ales daca vorbim despre carnea rosie procesata. 50 de grame de carne procesata pe zi creste riscul aparitiei cancerului la colon cu circa 18%, este avertismentul doctorilor.

Carnea rosie are un efect negativ asupra sistemului digestiv si se manifesta cu precadere in randul populatiei obeze sau cu probleme in controlarea greutatii. Trebuie sa fim foarte atenti la sortimentul de carne pe care il alegem. Profesorii de la Harvard au identificat ca daca mancam mai mult de 500 de grame de carne rosie pe saptamana maximizam riscul de a suferi de cancerul de colon.

Cel mai indicat este sa minimizam consumul de carne rosie si sa alegem sortimente de calitate, de incredere, eventual de la taranii din piata. O solutie este abordarea unei diete bogate in fibre. Acestea fluidizeaza tranzitul intestinal si diminueaza riscul de a face cancer de colon. Acestea sunt concluziile unui studiu intocmit de American Institute for Cancer Research si World Cancer Research Found.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021663 (s)