News Flash:

Ceaiul cu cele mai multe proprietati terapeutice. Cum se prepara

19 Decembrie 2017
4594 Vizualizari | 0 Comentarii

Merele sunt o sursa buna de vitamina A si de potasiu. Acestea nu isi pierd din proprietatile active daca sunt fierte, motiv pentru care le poti consuma sub forma de ceai, alaturi de alte ingrediente. Pe langa faptul ca este un condiment afrodiziac, scortisoara contine un compus care previne diabetul si regleaza nivelul glucozei din sange. In plus, in compozitia acestui condiment se gaseste fiert, fibre dietetice si calciu, care stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv si reduc nivelul colesterolului din sange, conform clickpentrufemei.ro.

Anasonul da o aroma deosebita oricarui ceai si are proprietati curative care nu ar trebui ignorate - are efecte antiinflamatoare, antitusive, expectorante si calmante. Cuisoarele trateaza durerile care apar la nivelul dintilor si gingiilor, activeaza metabolismul datorita proprietatilor antioxidante pe care le au si lupta impotriva infectiilor vaginale. Cum se prepara ceaiul:

Ingrediente:

  • 1 mar
  • o stea de anason
  • 2 cuisoare
  • un bat de scortisoara
  • apa
  • miere sau Stevie

Se spala bine marul, se taie in bucatele si se indeparteaza cotorul si samburii. Intr-un vas de dimensiune medie, se toarna 5 cani de apa si apoi se adauga cubuletele de mere. Se lasa la fiert 5-6 minute, dupa care se indeparteaza de pe foc si se adauga anasonul, cuisoarele si scortisoara. Amestecul se lasa la infuzat 8 minute, dupa care se strecoara si se adauga miere sau Stevie. Ceaiul poate fi pastrat la frigider pentru cel mult 3 zile.

Citeste si Retete de ceaiuri de la calugarul Mihai Neamtu

1. CEAI PENTRU REVIGORAREA ORGANISMULUI

Ai nevoie de: o lingura de frunze de alun macinate, o lingura de brusture si una de coada-soricelului. Aceste plante maruntite se pun intr0un saculet de panza deasa. Se fierb aproximativ 2 minute in 4 litri de apa. Ceaiul se pune apoi intr-un cazan pe care se toarna 8 litri de apa rece ca gheata. Cei care se simt obositi sau simt ca ii paste boala trebuie sa stea cu mainile si picioarele in acest ceai aproximativ 20-25 de minute. Parintele spunea ca plantele din saculet nu trebuie folosite mai mult de 5 zile. Cu aceasta metoda s-au vindecat multi romani de reumatism si si-au imbunatatit circulatia sangelui.

2. CEAIUL CARE TAIE BOALA
Ai nevoie de cate o lingura cu varf de catina rasa, albastrele, patrunjel, frunze de salcie, frunze de visin si urzica moarta. Toate aceste plante miraculoase se spun in 2 litri de apa, la fiert. Dupa doua minute, ceaiul se strecoara si se poate bea. Parintele recomanda ca acest ceai sa fie consumat zilnic, o singura data. Acesta tine la distanta cele mai chinuitoare boli si reduce simptomele unor afectiuni deja instalate in corp.

preluat de pe realitatea si teo

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ceai anason ceai scortisoara reteta ceai
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1749 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020651 (s)