News Flash:

Ceaiul care elimina oboseala, intareste sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala

10 Septembrie 2018
4592 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Acesta ajuta la detoxifierea ficatului, regleaza tensiunea arteriala si nu numai. Afla care sunt beneficiile acestui ceai si cum se numeste. Ceaiul de lamaie contine Vitamina C, care intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic. Acesta, fiind un medicament natural antiseptic, trateaza, de asemenea, problemele legate de piele. Este bun pentru acnee si eczeme. Ceaiul de lamaie este una dintre bauturile care ajuta la detoxifierea organismului, prin eliminarea toxinelor. Aceste toxine predispun la numeroase afectiuni si infectii. Iata ce alte beneficii are ceaiului de lamaie.

Energizeaza si vitalizeaza. Stresul este responsabil de acumularea toxinelor in organism, ce pot favoriza aparitia multor afectiuni. Ceaiul de lamaie este indicat pentru dureri de cap, slabiciune musculara, oboseala cronica si letargie. Mai mult, va ajuta sa va mentineti activ si sanatos prin procesul de purificare a organismului.

Imbunatateste sanatatea inimii. Ceaiul de lamaie ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Acesta contine flavonoide ce ajuta la reducerea inflamatiei si previn formarea cheagurilor de sange la nivelul arterelor. Prin urmare, acest ceai lupta cu succes impotriva bolilor de inima.

Are proprietati antiseptice. Lamaia in sine este un antiseptic natural. Ceaiul de lamaie are proprietati antibacteriene si antivirale, iar consumul regulat ajuta la lupta impotriva infectiilor si a altor boli.

Ajuta sistemul digestiv. Ceaiul de lamaie imbunatateste digestia datorita efectului calmant, prin eliminarea toxinelor si a produsilor de excretie. Mai mult, acesta ajuta corpul sa absoarba mai multe substante benefice. Acidul citric continut ajuta la mentinerea digestiei si la distrugerea pietrelor la rinichi.

Adjuvant in edeme. Edemele (acumularea de lichide in tesuturi) pot avea mai multe cauze, precum bolile de inima, de rinichi sau interventiile chirurgicale. Acestea pot cauza durere si disconfort. Ceaiul de lamaie ajuta la ameliorarea edemelor si elimina efectele negative ale anesteziei.

Pune la fiert 300 ml de apa. Pana fierbe apa, taie jumatate de lamaie si stoarce-o. Adauga zeama obtinuta in apa, asteapta pana fierbe, apoi acopera ibricul si lasa-l deoparte 5-10 minute. Daca vrei, indulceste ceaiul cu o lingurita de miere.

Amelioreaza simptomele gripei si racelii. Acest ceai este de mare ajutor in ameliorarea simptomelor gripei si racelii. Este recomandat sa adaugati putin ghimbir in ceai si sa consumati acest amestec de 3-4 ori pe zi. Pe langa aceste beneficii, in acest caz, ceaiul de lamaie intareste sistemul imunitar pe timp de iarna. Lichidul ajuta la subtierea mucusului excesiv si la eliminarea mai rapida a acestuia.

Imbunatateste aspectul pielii. Se stie deja ca vitamina C este benefica pentru piele. Lamaile au proprietati astringente si pot reduce acneea si alte probleme ale pielii. Deci, consumul de ceai de lamaie poate combate mai multe afectiuni ale pielii.

Poate ajuta la prevenirea cancerului. Ceaiul de lamaie este bogat in antioxidanti. Acest lucru se datoreaza prezentei polifenolilor din ceai si a vitaminei C continuta de lamaie.

Antioxidantii previn degradarea celulelor. Proprietatile anticancerigene ale ceaiului de lamaie se fac remarcate in cancerul de piele, bucal, de plamani, de san, stomac si de colon.

Ceai de lamaie cu miere - INGREDIENTE: 1 lamaie, miere de albine, 1 litru apa.
Se curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.

Alt mod de preparare - Pune la fiert 300 ml de apa. Pana fierbe apa, taie jumatate de lamaie si stoarce-o. Adauga zeama obtinuta in apa, asteapta pana fierbe, apoi acopera ibricul si lasa-l deoparte 5-10 minute. Daca vrei, indulceste ceaiul cu o lingurita de miere.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015308 (s)