News Flash:

Ceai de catina

11 Mai 2011
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceai de catina
Ingrediente: pulbere de catina miere de albine apa lamaie Mod de preparare: Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi  le macinam cu rasnita de cafea.  De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la  siropul de catina.  Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise. Pulpa si fructele de catina se pun la uscat in loc cald si ferit de umezeala. Asezate pe o tava, se lasa in cuptor pana cand acesta se raceste. Se scot, se incinge din nou cuptorul si se introduce din nou tava . Se repeta operatiunea de mai multe ori pana cand fructele se stafidesc  si se usuca bine. Ceaiul se obtine astfel: O  lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza. Pentru o aroma si mai buna, putem adauga  lamaie. Este un ceai bun, usor acrisor, care poate inlocui cu brio ceasca de cafea din ziua respectiva datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bauturi anason vin alb lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1473 viz    0 com
1028 viz    0 com
3338 viz    0 com
1000 viz    0 com
984 viz    0 com
941 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020086 (s)