News Flash:

Ceafa de porc cu sos

25 Ianuarie 2016
2250 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,2 kg ceafa de porc
1 lingura boia dulce
3 ardei rosii
4 catei de usturoi
2 cepe mari
1 lingurita oregano uscat
2 linguri otet
1 lingurita chimen
200 ml suc de rosii (bulion)
1/2 lingurita boia iute
piper
sare
ulei
apa

Mod de preparare:

Carnea de porc o condimentam cu sare si piper din belsug apoi o prajim intr-o tigaie la foc mare pana se rumeneste frumos pe toate partile. O scoatem si o lasam deoparte.
Ardeii ii taiem felii, la fel si ceapa, usturoiul il zdrobim. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ardeii si ceapa, lasam sa se prajeasca cam 7-8 minue, adaugam usturoiul, oregano si mai lasam 3 minute.
Adaugam boiaua dulce, cea iute, chimenul, otetul, turnam bulionul si amestecam.

Punem carnea intr-un vas inalt ce urmeaza a fi bagat la cuptor si peste ea toata compozitia din tigaie turnam cam 200ml apa ( pana cand carnea este acoperita cam 3/4 ) si bagam oala (acoperita cu un capac), la cuptor, la 170 grade Celsius, timp de 2,5 ore. Apoi luam capacul, lasam sa se rumeneasca carnea inca 15 min. Eu am prajit legumele in ceaun apoi am pus bulionul si restul ingredientelor, carnea si am turnat apa, deci am folosit un singur vas.
Scoatem carnea din vas si restul (legume + sos) mixam cu blenderul. Servim carnea cu sos si garnitura. Carnea este foarte frageda si se completeaza foarte bine cu sosul.

Reteta de ceafa de porc cu sos ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura porc sos friptura reteta ceafa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021245 (s)