News Flash:

Cea mai usoare reteta de tarta cu pere

24 Martie 2014
2110 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg pere
1 lingura lapte
150g faina
1 galbenus
75 g zahar
75 g+15g unt
3 linguri zahar Muscovado

Mod de preparare:

Vei avea nevoie de o tava trunchi de con de tarta cu diametrul de 18cm la baza si 24cm la suprafata.

Aluat:
Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, cu un robot de bucatarie. Adauga galbenusul si incorporeaza-l, apoi toarna trepatat faina si incorporeaz-o. Adauga si 1 lingura de lapte. Formeaza o bila din aluat si framanta-l de cateva ori pe blatul tapetat cu faina

Intinde aluatul intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava de tarta folosita. Aseaza-l in tava si pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C. Indeparteaza cotorul de la pere si taie-le in cubulete mici. Caleste-le cu 15g de unt si zaharul Muscovado intr-o tigaie pana cand sunt suficient de moi incat sa poata fi intepate usor cu varful de cutit.

Scoate perele calite cu o paleta si aseaza-le in crusta de tarta racita. Lasa sucurile din tigaie sa fiarba cateva minute pana cand totul se reduce la un sos lipicios si gros. Toarna-l peste pere.
Pune tarta la copt timp de 40 de minute  pana cand cruta s-a rumenit si perele s-au inmuiat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pere tarta pere retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2789 viz    0 com
3139 viz    0 com
2031 viz    0 com
3263 viz    0 com
1639 viz    0 com
1954 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023070 (s)