News Flash:

Cea mai usoara metoda de curatat dovleacul placintar

16 Octombrie 2014
3257 Vizualizari | 1 Comentarii
Este cremos si usor de folosit in retete. Pentru ca este una din legumele sezonului, iti propunem sa-l pui in cosul de cumparaturi cat mai des in aceasta perioada. Iata si cum sa-l pregatesti.

Fructele si legumele cu coaja tare ne dau intotdeauna batai de cap. Nu-ti face griji cu dovleacul butternut. Este foarte usor de pregatit.

Iata cum sa-l pregatesti rapid si eficient:
1. Pentru inceput, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taie-i capetele. Ai grija sa nu te tai. Urmatorul pas este sa-i cureti coaja cu ajutorul unui peeler.
2. Dovleacul butternut are forma de chitara. Taie-l in doua, separand partea mai groasa de cea mai subtire.

Gateste un foietaj cu dovleac

3. Taie fiecare parte obtinuta in doua. Inlatura semintele cu ajutorul unei linguri.
4. Daca nu l-ai curatat de la inceput, o poti face acum. Bucatile mai mici de dovleac pot fi manevrate mai usor cand sunt mai mici.
5. Pune-le pe tocator si taie-le in cubulete. De aici, il poti transforma in supa, piure, orez, placinte, deserturi.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac placintar dovleac butternut retete dovleac placinta dovleac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1928 (s) | 37 queries | Mysql time :0.029376 (s)