News Flash:

Cea mai simpla reteta de prajitura, pentru "Sf. Constantin si Elena". Nu se coace

9 Mai 2017
273187 Vizualizari | 3 Comentarii
Ingrediente:

Primul strat:
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana

Pentru crema de cocos:
6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos

Pentru crema de vanilie:
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Mod de preparare:

Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie
Toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia, se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pana se ingroasa. Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

sursa: realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura simpla fara coacere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Vasilica  | #1237
Cica nu se coace,dar..."Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute."
Ginel  | #1238
Poate era vorba că nu se coace la soare
Mihaela  | #1239
Dacă au mințit din prima, mi-e teamă ca nici prajitura sa nu-mi iasă după această rețetă.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015892 (s)