News Flash:

Cea mai simpla reteta de macarons

22 Septembrie 2014
4673 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g migdale macinate
125 g zahar pudra
90 g albusuri
150 ml frisca
fulgi de nuca de cocos
2 linguri apa
110 g zahar tos
coloranti alimentari (optional)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 grade C. Intre timp, amesteca faina de migdale, zaharul pudra si 40 g de albus de ou intr-un bol. Separat, amesteca zaharul tos cu apa intr-o craticioara, apoi pune-le pe foc si lasa-le sa fiarba pana cand se ingroasa si se transforma in sirop. Bate restul de albus partial spuma, cu putina sare. Adauga siropul si amesteca bine compozitia pana devine tare si lucioasa.

In cazul in care vrei ca fursecurile macarons sa aiba o nuanta anume, adauga putin colorant alimentar in compozitie, apoi amestec-o impreuna cu mixtura de migdale, zahar si ou. Incorporeaza totul usor pana compozitia devine lucioasa si tare. Pune aluatul in pos si incepe sa formezi fursecuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tranteste tava de blatul de bucatarie, pentru ca suprafata fursecurilor sa se uniformizeze, apoi baga-le la cuptor timp de 12-15 minute, la 170 grade C.
Lasa fursecurile sa se raceasca, apoi umple-le cu frisca si decoreaza-le pe margini cu fulgi de cocos.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinar macarons retete prajituri prajituri retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1678 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027922 (s)