News Flash:

Cea mai sanatoasa metoda de preparare a cafelei. Cea la ibric creste colesterolul

21 August 2019
272 Vizualizari | 0 Comentarii

Desi foarte populara, cafeaua preparata la ibric poate creste colesterolul, din cauza zatului. Cea mai buna modalitate de preparare e la filtru sau espressor. „Espressoul are o aroma foarte puternica, dar, contrar conceptiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeina decat cea preparata la filtru, pentru ca este preparata la abur”, explica nutritionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cafeaua este un adjuvant perfect in regimurile de slabire. Neagra sau cu putin lapte degresat nu are aproape nicio calorie, insa capuccino, ciocolata calda sau latte-machiato „stricate” cu mult lapte, frisca si zahar urca si la 500 de calorii, adica un sfert din necesarul zilnic al adultilor. Cu alte cuvinte, o astfel de bautura poate „inlocui” cu succes micul dejun sau cina. Mai grav e ca nu aduc nutrienti, ci doar zahar, frisca si grasimi, care, consumate cu regularitate, favorizeaza acumularea kilogramelor si cresc nivelul de colesterolul din sange. Chiar daca e practica, nu alegeti cafea „la plic”, incarcata cu E-uri si zahar.

O persoana sanatoasa poate sa bea lejer doua cesti de cafea pe zi (a cate 150 ml fiecare). Hipertensivii trebuie sa renunte la cafea, iar cei care au o probleme cu stomacul (gastrita, ulcer etc.) nu trebuie sa renunte la „doza” zilnica, ci doar sa fie mai prudenti si sa nu o consume pe stomacul gol, ci doar dupa micul dejun. Cardiacii ar trebui sa consume cafea doar la recomandarea medicului.

Nici gravidele nu ar trebui sa se retina de la cafea
„In Marea Britanie, norma este de patru-cinci cesti pe zi. Femeile insarcinate ar trebui sa nu depaseasca 200-300 mg de cofeina pe zi, adica nu mai mult de doua cesti pe zi”, a adaugat specialistul Roger Cook.

Cafeaua solubila, sau „nesul”, cum e cunoscut, nu ataca inima asa cum se spune, insa cafeaua obisnuita e o alegere mai buna. „Cafeaua solubila nu are mai multa cofeina, insa se absoarbe mult mai repede, ceea ce creste ritmul cardiac si da palpitatii”, explica nutritionistul Eduard Adamescu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafea colesterol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019586 (s)