News Flash:

Cea mai rapida turta dulce

3 Decembrie 2014
2837 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

750 g faina
5 oua
600 g zahar
2 linguri rase praf de copt
5 linguri miere
2 lingurite praf de scortisoara
3 lingurite zeama de lamaie
1 lingurita ghimbir macinat

Mod de preparare:

Bate trei oua intregi impreuna cu doua galbenusuri si cu 400 de grame de zahar. Adauga mierea, scortisoara, ghimbirul si faina in care ai amestecat praful de copt. Intinde o foaie groasa de aproximativ 5 milimetri si tai-o in diferite forme specifice Craciunului: stelute, braduti sau clopotei. Pune intr-o tava hartie de copt si abia apoi aseaza-le. Se coc aproximativ 15 minute la foc potrivit.

Intre timp, prepara glazura din doua albusuri batute spuma in care amesteca 200 de grame de zahar pudra si zeama de lamaie. Mixeaza bine pana cand albusurile capata o consistenta cremoasa. Intinde cu o pensula glazura pe fiecare figurina in parte sau cu un cornet orneaza bucatelele de turta dulce. Mai lasa in cuptorul stins inca 10-20 de minute pana ce se intareste glazura.
Turta dulce e un desert care merge de minune alaturi de o cana cu vin fiert.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turta dulce retete craciun prajituri craciun prajituri culinar desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2607 viz    0 com
5012 viz    0 com
4186 viz    0 com
3799 viz    0 com
2220 viz    0 com
1964 viz    0 com
2801 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020929 (s)