News Flash:

Cea mai gustoasa reteta de gogosari in otet la borcan! Trucul de care trebuie sa tina cont orice gospodina

4 Septembrie 2019
1551 Vizualizari | 0 Comentarii

Gogosarii n-ar trebui sa lipseasca din camara niciunei persoane, mai ales ca acestia se prepara rapid. Totusi, daca nu ai apucat sa-i pui la murat, iti propunem sa tii seama de sfaturile unei gospodine din Ardeal. Asadar, ca sa te bucuri de niste gogosari deliciosi tine cont de secretul unei gospodine din Ardeal, care spune sa adaugi frunze de dafin in fiecare borcan, pentru a le da o savoare deosebita si pentru ca acestia sa nu se inmoaie rapid. 
 
Pentru a pregati gogosari in otet ai nevoie de:

  • 5 kilograme de gogosari
  • 5 litri de apa
  • 1 litru de otet
  • 2 linguri de ulei (optional)
  • sare dupa gust
  • zahar dupa gust
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • hrean

 
Mod de preparare:
 
Gogosarii se spala si se taie in bucati potrivite. Apoi, se pregateste un fel de saramura din apa, otet, ulei, sare, zahar, piper, boabe de mustar si foi de dafin, dupa care se pune compozitia la fier, la foc potrivit. Se potriveste totul dupa gust. Perosanele care prefera gogosarii sa fie mai acrii trebuie sa adauge mai mult otet in compozitie, in timp ce persoanele ii prefera mai dulci pot adauga zahar.
 
Cand saramura a inceput sa dea in clocot, se adauga gogosarii, insa nu toti deodata. Se invart continuu cu paleta cu gauri pana isi schimba culoarea. Atentie: gogosarii nu trebuie lasati prea mult pe foc, deoarece se inmoaie, scrie www.a1.ro. Se scot apoi din saramura si se aseaza in borcane. Nu se preseaza. Cand toti gogosarii sunt asezati in borcane, se adauga hreanul, care a fost taiat in prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fasii de hrean.
 
Extra tips: Toarna saramura calda pentru gogosari, iar mirodeniile ramase pe fundul oalei repartizeaza-le cu o lingura, uniform, in fiecare borcan. Cate o frunza de dafin este de ajuns la un borcan.
 
Se leaga borcanele cu celofan sau se capseaza si se depoziteaza in camara, inveliti in paturi, pana a doua zi. Ca sa nu ramana bule de aer in borcan, se apasa gogosarii, usor, cu o lingura de lemn sau se scutura usor borcanul cu gogosari in otet.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1645 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021461 (s)