News Flash:

Cea mai delicioasa placinta cu branza si lamaie

23 Noiembrie 2017
9463 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 pachet de foi de placinta(2 foi la pachet)
  • 300 gr smantana foarte groasa
  • 3 oua
  • 5 linguri de gris
  • 100 gr zahar pudra
  • 10 linguri de zahar pentru compozitia de branza de vaci
  • esenta de lamaie si de rom dupa preferinte

Citeste si Prajitura Napoleon – reteta originala - De ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert special

Mod de preparare:

Desfacem aluatul si punem in tava prima foaie. Separat pregatim, compozitia din branza de vaci, smantana, 2 oua, 5 linguri de gris, 10 linguri de zahar, esenta de lamaie si de rom, amestecam bine cu mixerul si apoi punem afinele si mixam bine pana se incorporeaza

Cu aceasta compozitie venim peste foaia de placinta, o intindem bine si acoperim cu a doua foaie de placinta. Intepam din loc in loc, foaia si o dam la cuptor sa se coaca cel putin 100 de minute. Verificam placinta dupa cel putin 40 de minute si intoarcem tava. Mentionez ca eu las focul la cuptor la foc domol, mai bine o tin mai mult decat sa dam focul tare si sa nu se coaca bine la mijloc.

Citeste si Reteta care iti aminteste de copilarie - Cum se prepara laptele de pasare

Dupa cele 100 de minute, scoatem placinta si o ungem cu celalalt ou pe deasupra si o lasam in cuptor sa se raceasca. Cand consideram ca s-a racit o taiem, o asezam pe un platou si o pudram cu zahar pudra. Bucatile mari pe un platou, iar colturile pe o farfurioara mica.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza placinta lamaie aluat placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1842 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017347 (s)