News Flash:

Cea mai buna tochitura cu mamaliguta! Familia iti va lauda talentul culinar ori de cate ori o vei prepara!

17 Februarie 2017
12368 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru tochitura:
400 g carne de porc (pulpa, muschi si cateva bucati de carne mai grasa)
400 g carne de manzat
100 g ficat
1-2 linguri ulei sau o lingura de untura
5-6 catei de usturoi
2 lingurite pasta de tomate
sare
piper
100 ml vin alb

Pentru mamaliguta:
300 g malai
50 g unt

Mod de preparare:

1. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie felii si se pune la prajit intr-o tigaie incinsa cu ulei.

2. Ficatul se spala, se taie cubulete si se pune in tigaie, alaturi de celelalte bucati de carne. Se amesteca usor si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga putin cate putin vin indoit cu apa si se fiarbe inabusit, pana cand se inmoaie bine carnea.

3. Usturoiul se toaca marunt si se piseaza cu putina sare. Se subtiaza cu 2-3 linguri de apa, apoi se adauga pasta de rosii si se toarna in tochitura. Se potriveste la gust cu sare si se mai lasa pe foc doar pana cand scade sosul. Se serveste imediat cu mamaliguta calda, ardei iute si salata de muraturi sau de varza murata.

4. Pentru mamaliguta, se pune la foc 1l de apa cu jumatate lingurita de sare. Se presara un pumn de malai, iar cand apa clocoteste bine, se toarna tot malaiul deodata. Se trece o data cu facaletul prin malai, se lasa sa fiarba jumatate de ora, apoi se amesteca bine sa nu ramana nici un cocolos. Se adauga untul si se rastoarna pe un fund din lemn.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015416 (s)