News Flash:

Cea mai buna tarta Tatin

3 Aprilie 2013
1572 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200-250 g aluat foietaj (decongelat la frigider)
3-4 mere (medii) dintr-un soi care se pastreaza ferm la preparare termica (Golden, Granny Smith, Ionatan)
1 pliculet zahar vanilat
4-5 linguri de zahar
75 unt
cardamon
nucsoara
scortisoara

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190C. Curata merele, scoate-le mijlocul si taie-le in felii potrivite ca marime. Stropeste-le cu putina zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Topeste untul direct in tava de tarta care va ajunge la cuptor (sau in orice alt recipient din metal – tigaie, cratita in care poti face tarta). Adauga zaharul si lasa-l sa se topeasca si sa fiarba impreuna.

Peste caramel pune merele si zaharul vanilat si caleste-le la foc mediu timp de 5-6 minute. Adauga mirodenii (dupa gust) si un strop de brandy daca vrei. Cand merele s-au calit, fara sa se inmoaie de tot, opreste focul si aseaza feliile cu un cleste/ spatula astfel incat sa ocupe aproape toata baza tavii.

Intinde aluatul de foitaj pe blatul tapetat cu faina, aseaza-l deasupra tavii si taie marginile care o depasesc. Apasa marginile in jurul merelor. Baga totul la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand se rumeneste frumos.

Cand scoti tava din cuptor o poti lasa 5 minute sa se odihneasca apoi aseaza deasupra ei un platou (cu diametrul mai mare). Cu o miscare rapida intoarce totul cu susul in jos. Ai grija sa nu te arzi cu sosul de caramel fierbinte.

Ceea ce va iesi de sub tava de tarta va fi o minunatie de aluat crocant, acum imbibat cu sosul dulce si un topping de mere caramelizate. Poti manca Tarte Tatin si fierbinte, si rece, cu inghetata de vanilie sau frisca.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta tatin aluat crocant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1822 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031421 (s)