News Flash:

Cea mai buna salata de vinete cu dovlecei si ardei copti la gratar

18 Iulie 2017
6030 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 vinete subtiri si lungi
4 dovlecei
4 rosii
3 ardei mici (daca este posibil, culori diferite)
4 linguri de ulei de masline (60 ml)
4 catei de usturoi, tocati
sare
 
Pentru sos:
4 lingurite ulei de masline extra virgin (60 ml)
2 lingurite otet balsamic
3 catei de usturoi, zdrobit
1legatura de patrunjel tocat
un varf de sare (dupa gust)

Mod de preparare:

Taie dovleceii si vinetele in felii, rosiile taie-le in 4, iar ardeii, bastoane groase.
Etapa 1:
Pune la cuptor separat dovleceii si vinetele, presara sare peste ei. Dupa o jumatate de ora, se spala vinetele si se storc pentru a extrage sucul amar. Se scurg bine si dovleceii. Pune toate legumele intr-un bol cu ulei de masline si usturoi si amesteca.
Etapa 2:
Ungeti gratarul cu ulei de masline, se coc dovleceii si vinetele pentru 2 pana la 4 minute pe fiecare parte, iar ardeio si rosiile pentru aproximativ 3 minute (sau pana acestea sunt acoperite cu urme maronii). Se transfera legumele intr-un bol.
Se amesteca legumele, iar dressingul se toarna peste legume la gratar. Se amesteca usor ca sa nu se zdrobeasca. Lasati-le inainte sa ajunga la temperatura ambianta.
O reteta extrem de gustoasa si sanatoasa pe care v-o recomand cu drag!

preluat de pe in bucatarie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1767 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013771 (s)