News Flash:

Cea mai buna reteta de POALE IN BRAU! De cate ori fac, se mananca imediat!

17 Ianuarie 2016
8024 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
650 g faina
2 galbenusuri
50 g smantana
100 g unt
3 linguri zahar
o lingurita jumate de drojdie
un plic zahar vanilat
coaja unei lamai
100 ml apa
100 m lapte

Pentru umplutura:
1/2 lingurita scortisoara
300 g branza de vaci
un ou
4 linguri zahar
un plic zahar vanilat
50 g stafide
o lingura faina

Pentru sirop:
zahar pudra vanilat pentru pudrat la final
o ceasca de apa
un plic zahar vanilat
2 linguri zahar
esenta de rom

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte. 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru crema: Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.

Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul, esenta si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor). La fel procedam si cu celalalt aluat. Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poale-n brau branzoaice placinte branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1897 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024943 (s)