News Flash:

Cea mai buna reteta de Panna Cotta cu sos de fructe

22 Noiembrie 2013
2480 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente
250 ml smantana pentru frisca
½ baton vanilie
25 g zahar tos
2 linguri lapte
1 lingurita gelatina
Pentru sosul de fructe: 
25 g zahar
50 ml vin rosu
¼ bat scortisoara
1 steluta mica anason
25 g merisoare
2 smochine proaspete
2 mandarine
Mod de preparare: 
Pentru panna cotta se pune jumatate din smantana intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie. Se lasa sa clocoteasca apoi se lasa 15 minute sa infuzeze. Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in smantana calda. Se scoate batonul de vanilie. Restul de frisca se bate si se incorporeaza in crema de vanilie. Se toarna compozitia in doua boluri si se da la frigider minim 4 ore. Pentru sosul de fructe se pun zaharul si vinul intr-o craticioara impreuna cu 100 ml apa, batonul de scortisoara si steluta de anason. Cand clocotesc se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se adauga merisoarele si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se adauga smochinele si mandarinele feliate. Dupa ce s-au inchegat, budincile panna cotta se rastoarna pe cate un platou si se servesc alaturi de sos de fructe.
sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

panna cotta retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028821 (s)