News Flash:

Cea mai buna reteta de ciorba de burta. E perfecta pentru Revelion

30 Decembrie 2018
1904 Vizualizari | 0 Comentarii

In ultimii ani, ciorba de burta a devenit din ce in ce mai populara pe mesele de Anul Nou. Un preparat preferat de multi romani, aceasta ciorba are cateva secrete de care trebuie sa tii cont pentru a iesi la fel de buna ca cea de la restaurant.

Cui nu ii place burta de vita o poate inlocui cu carne de pui sau cu ciuperci pleurotus. Ciorba de burta este foarte gustoasa atunci cand sunt folosite pase si cartilaje de vita si zarzavaturile potrivite. Cea mai buna ciorba de burta se prepara din burta cruda, insa daca nu ai de unde cumpara asa, poti pregati din burta prefiarta si congelata.

  • 1 kg oase de vita
  • 2 kg burta congelata sau proaspata
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura mare de boabe de piper negru
  • 4 L apa rece (+ completare la nevoie)
  • 4 lingurite rase de sare.

Pentru final:

  • 1 morcov mare ras fin calit cu 1 lingura de ulei (se adauga la final)
  • 15 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 6 galbenusuri
  • 400 ml smantana lichida pentru gatit (30% grasime)

Pentru servit:

  • otet, ardei iuti, paine, optional si smantana.

Se asaza oasele de vita intr-o oala incapatoare cu 4 litri de apa rece, 4 lingurite de sare, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba aceste ingrediente, apoi se ia spuma care se formeaza. Se reduce focul la minimum si se acopera oala pe jumatate cu un capac.

Se lasa sa fiarba aceste oase timp de 2 ore. Se stinge focul, se strecoara supa rezultata, apoi se asaza in aceeasi oala spalata bine in prealabil. Ar trebui sa ramana cam 3 litri de supa concentrata de vita, in care se vor pune celelalte ingrediente.In timp ce se fierbe supa, te poti ocupa de bucatile de burta. Se taie fasii daca nu sunt deja taiate. In cei 3 litri de supa obtinuta se mai pun inca doi litri de apa si se pun la foc. Cand ajunge supa la fierbere, se adauga bucatile de burta si se lasa sa clocoteasca timp de o ora. Se lasa apoi oala la foc mic, se scot bucitile si se pun intr-o strecuratoare. Se taie sub forma de fideluta si se mai pun la fiert inca 20 de minute, la foc mic.

In cazul in care burta este congelata, aceasta trebuie spalata bine. Se pun in apa si se lasa timp de 30 de minute sa fiarba.

Se rade un morcov pe razatoarea fina, se asaza intr-o craticioara cu o lingura de ulei si se lasa la calit timp de 10 minute, la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce se inmoaie. Se adauga apoi morcovul calit in ciorba si se mai lasa la fiert timp de 15 minute.

Se verifica daca bucatile de burta sunt fierte. Se ia oala de pe foc. Usturoiul curatat se zdrobeste cu 2 linguri de apa rece. Se toarna in oala si se amesteca bine. Se separa 6 galbenusuri de albus si se amesteca intr-un castron cu smantana lichida, folosind un tel. Se drege ciorba cu acest amestec, avand grija ca ciorba sa fie luata de pe foc si sa nu fie fierbinte, pentru a nu se branzi smantana.

Se serveste dupa preferinta cu otet, utet si ardei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba burta reteta ciorba ciorba revelion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020249 (s)