News Flash:

Cea mai buna reteta de baclava

27 Ianuarie 2014
2806 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 sul foaie placinta
30 g pesmet
200 g fistic (sau nuci macinate)

Pentru sirop:
o lamaie
300 g  zahar
250 ml apa

Mod de preparare:

Intr-o tava unsa cu unt se asaza o foaie de aluat care se unge cu unt, se asaza apoi alte 2 foi, unse ca sa nu se lipeasca. La a treia foaie se presara fisticul sau nucile amestecate cu pesmet. Peste ele se asaza alte sase foi unse, apoi se pune fistic sau nuca amestecata cu pesmet. Apoi alte 2-3 foi. Se lasa la rece 30 min, apoi se taie patratele cu un cutit bine ascutit. Tava se introduce in cuptor.

Pentru sirop: Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 apa, se fierbe 2-3 min. Cand se ia de pe foc se adauga restul de zahar si zeama de lamaie. Cand se scoate tava de la cuptor se stropeste imediat cu siropul caldut. Se presara deasupra fistic sau nuca.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete baclavale deserturi turcia retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1108 viz    0 com
1877 viz    0 com
2164 viz    0 com
4809 viz    0 com
1580 viz    0 com
1852 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022765 (s)