News Flash:

Cea mai buna reteta de ardei umpluti! Familia ta iti va multumi pentru o asa masa copioasa! Distribuie sa vada toate gospodinele!

19 Ianuarie 2017
17376 Vizualizari | 0 Comentarii

Ardei umpluti an stil american! Cand ai pofta de ardei umpluti, poti sa reinterprezi un pic reteta si sa o adaptezi cu ajutorul catorva ingrediente din bucataria mexicana. Incearca si tu aceasta reteta de ardei umpluti cu carne tocata de vita, fasole neagra, orez, rosii si multe condimente. Vei descoperi cat de gustosi sunt ardeii an aceasta combinatie de arome.

Ingrediente:

  • 6 ardei grasi verzi, medii
  • 230 g carne de vita, tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 230 g boabe fasole neagra (aprox. ½ conserva), scurse
  • 2 lingurita praf de chilli
  • 2 lingurite chimion macinat
  • ½ lingurita sare
  • branza cheddar
  • 1 rosie mare, taiata felii
  • 250 g orez fiert sau 120 g orez nefiert
  • branza mozzarella
  • 160 ml sos de rosii (sos marinara, pe care al folosesti de regula la spaghete)
  • 160 ml apa


Mod de preparare:

Preancalzesti cuptorul la foc mare. Incingi o tigaie si pui uleiul de masline. Imediat adaugi carnea tocata de vita si o calesti, amestecand constant, pana capata o culoare maronie si este bine patrunsa. Iei tigaia de pe foc, scurgi excesul de grasime, adaugi 1 lingurita de praf de chilli, 1 lingurita de chimion, ¼ lingurita sare si amesteci bine, ca sa se combine aromele.

In aceeasi tigaie, luata de pe foc, adaugi fasolea neagra scursa, rosiile taiate si orezul fiert an prealabil. Adaugi mai multe condimente in carnea tocata (1 lingurita praf de chilli, 1 lingurita chimion, ¼ lingurita sare) si amesteci.

Pregatesti ardeii pentru a-i umple: le tai partea de sus, codita si le scoti cotorul cu seminte. Umpli fiecare ardei cu compozitia de mai sus. Torni sosul de rosii intr-o tava de copt si torni apa. Nu torni toata cantitatea deodata, ci atat cat trebuie ca sa mai subtiezi sosul marinara.

Asezi ardeii umpluti in tava analta. Razi mozzarella si cheddarul. Poti sa razi branza si peste sosul de rosii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o bagi in cuptorul incins 30-40 de minute, pana cand ardeii se inmoaie, iar umplutura este patrunsa. Servesti ardeii in boluri adanci, cu putin sos de rosii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei umpluti ardei cuptor ardei carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1844 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019045 (s)