News Flash:

Cea mai buna prajitura Dobos

21 Aprilie 2014
9778 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
2 oua
150g zahar pudra
150g unt
1/2 pachet praf de copt ( 5g )
6 linguri de smantana
400 g faina

Pentru crema:
200g zahar
1/2 litru lapte
3 linguri faina
150g unt

Pentru glazura:
100g ciocolata
2 lingurite ulei

Mod de preparare:

Prima data facem foile ( se pot face si cu cateva zile inainte ); ouale, zaharul si untul se freaca bine pana se obtine o pasta. Intr-un bol se adauga faina amestecata cu praful de copt, se adauga pasta de oua si smantana si se face un aluat de consistenta mai moale. Impartim aluatul in 5 bucati si facem 5 foi pe care le coacem pe fundul tavii tapetat cu hartie de copt, la 160g C timp de 5-6 minute ( pana se rumenesc un pic pe margini). Dimesniunile tavii 27*39.

 Pentru crema caramelizam zaharul si apoi adaugam usor laptele rece amestecat cu faina. Amestecam la foc mic pana se ingroasa si apoi lasam sa se raceasca. Untul il frecam cu zaharul pudra pana se topeste zaharul si apoi adaugam putin cate putin din crema racita. Umplem foile si deasupra turnam glazura; ciocolata o topim si adaugam uleiul apoi amestecam bine.
Prajitura trebuie tinuta cam 2 ore la rece apoi se poate taia.

Prajitura Dobos recomanndata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura dobos retete prajituri sfaturi dobos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5102 viz    0 com
4213 viz    0 com
1067 viz    0 com
1092 viz    0 com
1112 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028559 (s)