News Flash:

Cea mai buna prajitura din lume si cea mai usor de facut. Vei linge farfuria - Vezi aici reteta

4 Decembrie 2017
347015 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • 50 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si sfaramata
  • 1 plic praf de copt (10g)

Pentru crema:

  • 225 g zahar
  • 250 g unt sau margarina rama
  • 3 oua
  • 5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino

Pentru sirop:

  • Suc de portocale + rom sau zeama de compot
  • Strat de frisca + ornat:
  • 2 plicuri frisca
  • 350 ml lapte rece

Mod de preparare:

Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm).

Blat:
Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar lasfarsit amandoua felurile de nuca. Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit.

Crema:
Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine. Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data.

Insiropati bine blatul (al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat sa-l tai in doua si sa pun crema la mijloc). Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino sau cum doriti. Dati la rece pana la servire.

preluat de pe sanatatea

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura cappuccino
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022296 (s)