News Flash:

Cea mai buna prajitura cu portocale

25 Decembrie 2014
2837 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
1 plic praf de copt
3 oua
1 portocala
100 ml ulei
100 ml lapte
300 g zahar
1 praf de sare
esenta de vanilie
½ lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Tapeteaza cu unt si faina o tava de aproximativ 25 cm. Curata portcala de coaja si taie-o in cubulete. Indeparteaza samburii. Intr-un castron amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.

Intr-un blender adauga ouale, bucatelele de portocale, uleiul, laptele si zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga amestecul obtinut intr-un castron incapator si incorporeaza treptat, cu ajutorul unei linguri amestecul de faina.

Coace prajitura timp de 40 de minute. Pentru a verifica daca este coapta, introdu o scobitoare in prajitura. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de servire. O poti decora cu felii de portocale pentru un aspect mai placut.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura portocale retete culinare retete iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021842 (s)