News Flash:

Cea mai buna prajitura cu foi de nuca

26 Octombrie 2016
198408 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru foi:
250 g nuci macinate
280 g zahar tos
4 linguri faina
9-10 albusuri
 
Pentru crema:
3 linguri lapte
9-10 galbenusuri
2 pliculete zahar vanilat
230 g unt
2800 g zahar tos sau pudra
1 ciocolata de menaj

Mod de preparare:

1. Bate spuma albusurile.
2. Dupa ce se formeaza spuma, incorporeaza zaharul tos. Continua sa mixezi.
3. Cand zaharul s-a topit complet, pune nuca macinata. Omogenizeaza.
4. Adauga faina si amesteca iar foarte bine.
5. Imparte compozitia in 4 sau chiar in 6-8. Transforma fiecare bucata intr-o foaie si coace-o pe dosul tavii (10-15 minute pentru fiecare). Mai intai, bineinteles, e nevoie sa ungi dosul tavii cu margarina sau unt.
6. Freaca galbenusurile cu zaharul vanilinat si cel tos.
7. Pune 3-4 linguri de lapte si muta vasul la bain-marie. Amesteca pana cand zaharul e topit complet, dupa care lasa compozitia sa se raceasca.
8. Freaca spuma untul si incorporeaza-l in compozitia cu galbenusuri. Omogenizeaza.
9. Pune o foaie de aluat pe un platou, intinde uniform crema pe ea, acopera cu a doua foaie de aluat, iar crema, iar aluat si tot asa pana la final.
10. Acopera ultima foaie de aluat cu crema, apoi cu ciocolata data pe razatoare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura foi foi nuca prajitura nuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Nicoleta  | #1130
Nu sunt sigura ca o sa am un raspuns, dar vad 2800gr de zahar pentru compozitie. E o gresala nu? Vreti sa spuneti 280gr?
Erica Movila  |  #1258
Da este 280 de grame
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027610 (s)