News Flash:

Cea mai buna placinta cu vanilie - Asa de fina e, ca ti se topeste in gura

21 Aprilie 2017
2876 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 ml lapte
200 gr zahar
100 gr gris
4 galbenusuri
100 gr margarina RAMA
12 foi de placinta
1 esenta vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
zahar pudra 

Mod de preparare:

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.
Margarina am pus-o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin,  amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata.

Citeste si Poale-n brau ca-n Moldova - Reteta cu care vei avea succes

Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite.
Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le-am copt la foc potrivit cca 30 min.

sursa: sim0na-world

lapte margarina rama placinta esenta vanilie budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016966 (s)

loading...