News Flash:

Cea mai buna inghetata de capsuni se face doar cu aceasta reteta

21 Iunie 2017
3011 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 ml lapte
500 ml frisca naturala
8 galbenusuri
400 g zahar
400 g capsune
semintele de la o pastaie de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare:

Spala bine capsunele si indeparteaza-le codita. Lasa-le la scurs pana prepari restul compozitiei.
Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi laptele.
Pune apoi vasul la fiert, la baine marine si amesteca in continuu, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand este gata, lasa crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.
Cat timp se raceste crema, toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul cutitului.
Dupa ce ai taiat capsunele, bate frisca bine si incorporeaza-o in crema. La final adauga si capsunele si amesteca usor, pentru a nu strivi capsunele.
Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.
Serveste inghetata de capsuni alaturi de fructe proaspete!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca naturala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015463 (s)