News Flash:

Cea mai apreciata reteta de socata - Ce sa pui in ea ca sa iasa acidulata

22 Mai 2017
1771 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 l apa
800 g - 1 kg zahar
20 flori de soc
5 lamai
un bob drojdie proaspata / sau 1 lingura boabe de orez

Mod de preparare:

Florile de soc se spala bine in apa rece, se scutura sa nu mai ramana impurittati si se asaza in borcane de sticla.
Peste ele se asaza felii de lamaie curatate de coaja, sau daca sunt bio se mai lasa si cateva cu coaja.
Se pune apoi zaharul si se completeaza cu apa.
Daca se doreste ca socata sa iasa acidulata, se adauga si putina drojdie, car un bob de fasole.

Citeste si Socata - Secretele unei bauturi foarte aromate. Ce sa pui in ea

Daca se doreste ca socata sa nu fie chiar acidulata, dar sa fermenteze mai rapid, se adauga o lingura de orez spalat.
Daca se doreste ca socata sa fie simpla, fara acid, nu se va adauga nici orez, nici drojdie.
Borcanele cu socata se vor acoperi cu tifon, sau cu capacele, dar fara a le infileta si se vor aseza la loc luminos, acolo unde patrunde soarele.

Din cand in cand se va agita socata, cu o spatula de lemn, pentru a se urgenta topirea zaharului.
Socata este gata in decurs de 1-2-3 zile, in functie de tipul de socata ales.

sursa: cookandplay
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta socata socata drojdie soc flori
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020258 (s)