News Flash:

Ce zici de o prajitura cu crema de vanilie si fructe de padure? Reteta de care te vei indragosti!

12 Iunie 2017
1595 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat (pentru 2 tavi de chec):
8-10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
o cana ulei de masline
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie

Pentru crema de vanilie:
6 galbenusuri
1 l lapte
100 g faina
200 g unt
sare
esenta de vanilie
2-3 plicuri zahar vanilat

Citeste si Daca vrei o crema de vanilie buna, incearc-o pe asta!

Pentru decor:
1 kg fructe de padure
zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru aluat, se separa albusurile de galbenusuri si se presara sare peste ele.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul.
Galbenusurile se freaca bine cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii.
Se adauga si uleiul peste galbenusuri, apoi se toarna treptat peste bezeaua de albusuri si se amesteca incet, pana la omogenizare.
La final se adauga faina in ploaie.

Din aluat se da deoparte 1/4 si se amesteca cu cacaua si esenta de rom.
Peste restul aluatului, se adauga esenta de vanilie.
Se tapeteaza tavile de chec cu hartie de copt si se toarna aluatul cu vanilie in ele, impartit in mod egal.
Deasupra aluatului cu vanilie se intinde aluatul cu cacao si rom.

Citeste si Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

Se dau tavile la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, apoi prajiturile se lasa sa se tempereze.
Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu 2-3 linguri de zahar si un varf de cutit cu sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu restul de zahar, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu putin lapte rece, 2-3 linguri, apoi se adauga treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a se omogeniza.
Se pune vasul pe foc si se fierbe crema amestecand continuu in ea, pana cand clocoteste de 2-3 ori.

Se ia vasul de pe foc, se adauga esenta(2-3 lingurite) si se lasa crema sa se raceasca, acoperita cu o folie sa nu prinda crusta.
Cand este rece, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat in crema.
Cu aceasta crema se glazureaza prajitura, fie taiata in felii, fie lasata intreaga, apoi se presara deasupra fructele de padure si se pudreaza cu zahar.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina albusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012989 (s)