News Flash:

Ce zic brutarii experti despre aluaturile facute corect. Uite cum se fac ca sa creasca suficient de mult

22 Iunie 2017
19538 Vizualizari | 0 Comentarii
Sa faci aluatul perfect este o arta. Erin McDowell, brutar expert, are raspunsurile la cinci dintre cele mai dese probleme care apar in bucatarie.

1) Ca sa-ti dai seama cand s-a dublat aluatul ca marime, foloseste un bol de doua ori dimensiunea preparatului pe care l-ai pregatit

În multe retete pentru aluat cu drojdie este indicat sa-l lasi sa creasca o anumita perioada de timp, pana cand isi dubleaza dimensiunea. Aluatul depinde foarte mult de temperatura din casa, daca este pus langa o fereastra sau langa un cuptor preincalzit. Astfel, perioada de timp poate varia. Ca sa-ti dai seama daca este gata sa intre in cuptor, foloseste un bol de doua ori dimensiunea aluatului pe care l-ai framantat.

Sau marcheaza cu niste banda adeziva, in exteriorul vasului, nivelul la care era cand l-ai pus in bol. Cand crezi ca a crescut indeajuns, mai fa o ultima verificare. Apasa amestecul usor cu degetul. Se va lasa, insa dupa ce ridici degetul trebuie sa-si reia repede forma initiala.

2) Pietrele de copt nu sunt doar pentru pizza
Datorita abilitatii lor de a retine caldura, aceste pietre sunt ideale pentru a obtine un produs cu crusta perfecta sau pentru a pastra cuptorul fierbinte chiar daca inchizi si deschizi usa acestuia de mai multe ori. Si sunt bune si pentru placinte. Pentru a reincalzi o placinta cu fructe incepe pe o piatra de copt la 220° C, pe care apoi o aduci la 190 de grade C.

Citeste si I se spune aluatul "Pooh". Stii de ce? Aluat “Pooh” pe baza de iaurt – fara oua! Se poate folosi pentru pizza, placinta, briose

3) Bate albusurile de ou la viteza mica
Începe sa bati albusurile la viteza mica, asa te vei asigura ca se descompun proteinele din ou care ajuta la crearea spumei. Dupa ce amestecul incepe sa prinda forma, creste viteza spre medie si adauga celelalte ingrediente usor pentru a nu forma cocoloase sau sfarama baza.

4) Pentru o textura ideala, framanta untul in aluat cu dosul palmei, nu cu varful degetelor. Altfel, cand placinta intra la cuptor, apa din grasime incepe sa se evapore ceea ce creeaza aburi care formeaza golurile de aer in crusta.

5) Raceste totul inainte de a incepe sa lucrezi
Cu 5-10 minute inainte de a pregati o reteta delicata d.p.d.v al temperaturii, precum aluatul de placinta sau biscuiti, raceste tot. Inclusiv bolul in care amesteci ingredientele! Chiar si faina! Apoi raceste-ti mainile sub apa foarte rece. Astfel e mai putin probabil ca untul sa inceapa sa se topeasca pe masura ce-l adaugi in amestecul uscat. Pe de alta parte, este foarte important ca ingredientele care trebuie sa fie la temperatura camerei ( unt, oua) sau mai calde (apa, laptele) chiar sa fie asa. noteaza food52.com.

sursa: observator news
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

erin mcdowell bucatarie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018356 (s)