News Flash:

Ce trebuie sa faci ca sa ti se mureze pepenele galben - Greseala pe care o fac multe gospodine

26 August 2016
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 pepeni galbeni
500 ml otet
1.2 litri apa
pana la 10 cuisoare intregi
200 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara macinata
putin piper

Mod de preparare:

1. Pune apa, otetul si condimentele intr-o oala mai mare. Cand da in clocot, redu focul la minim si fierbe asa in jur de 5 minute.
2. Ia oala de pe foc si lasa sa se raceasca de tot.
3. Curata pepenii de coaja si seminte, apoi taie-i cubulete.
4. Pune cubuletele si zaharul in oala si da drumul iarasi la flacara, la foc potrivit. Micsoreaza intensitatea flacarii.
5. Cand bucatelele de pepene devin usor transparente, scoate-le din zeama si pune-le in borcanele sterilizate. Lasa loc cam de un degete pana la gura borcanului.
6. Zeama mai las-o sa dea cateva clocote, dupa care toarna-o in borcane. Daca ai pune-o direct peste cuburile de pepene, acestea nu ar avea un gust la fel de bun.
7. Infileteaza capacele, pune o carpa intr-o oala, pune borcanele, toarna apa cat sa le acopere si lasa asa la fiert cam 10 minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene murat zamos muraturi iarna pepeni iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014416 (s)