News Flash:

Ce trebuie sa faci ca sa nu ti se mai lipeasca aluatul de clatite de tigaie - Ingredientul secret folosit la restaurante: ce trebuie sa pui in compozitie

7 Decembrie 2017
7785 Vizualizari | 0 Comentarii

Probabil ca nu exista persoana care sa nu savureze o portie de clatite umplute cu dulceata sau crema de ciocolata. Foarte multa lume evita insa sa le faca acasa din cauza ca se lipesc. Exista insa un truc simplu si eficient care rezolva aceasta problema.

O compozitie clasica pentru clatite este formata din urmatoarele ingrediente:

  • 500 mililitri de lapte
  • 250 grame faina
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml apa minerala
  • o jumatate de lingurita de sare.

Ingredientul cheie care face ca aceasta compozitie sa nu se lipeasca este amidonul de cartofi. Pune la cele de mai sus 6 linguri de amidon si ai scapat de aceasta problema! Pofta buna!

Umpluturi felurite, pentru clatite | Le poti pregati ca aperitiv, fel principal sau chiar desert

Fructe de mare

Ingrediente: 400 g fructe de mare, o ceapa, 100 g smantana cu 20% grasime, 50 g parmezan ras, o lingura de unt, sare, piper, o lingura de marar verde tocat; fire de marar pentru legat clatitele si putin unt pentru uns.
Preparare: ceapa tocata se caleste doua minute in unt. Se adauga fructele de mare spalate si uscate. Se sareaza si se pipereaza, apoi se mai caleste totul 5 minute (pana se evapora lichidul). Se adauga smantana si mararul si se da compozitia deoparte.
Pe fiecare clatita se pun ca doua linguri de umplutura si se presara parmezan. Se strang clatitele ca niste boccelute si se leaga cu fire de marar. Se ung cu untul topit si se dau la cuptor 10-15 minute.

Somon afumat

Ingrediente: 300 g somon afumat, 200 g crema de branza, doua-trei fire de ceapa verde, trei lamai, masline verzi, marar.
Preparare: se pune fiecare clatita pe folie de aluminiu si se unge cu crema de branza, in strat subtire si uniform. Se presara din loc in loc ceapa verde tocata, apoi se pune un strat de somon feliat foarte subtire. Se stropeste cu zeama de lamaie.
Se ruleaza strans in folie si se baga la frigider pentru minimum o ora. Se servesc cu masline si marar tocat.

Branza si nuci

Ingrediente: 400 g branza dulce, 80 g zahar pudra, un pachetel de zahar vanilat, o lingurita de miere, 100 g smantana, coaja de la o lamaie, o mana de miez de nuca.
Preparare: branza dulce se freaca bine cu zaharul pudra si cel vanilat, pana se dizolva tot zaharul. Se adauga mierea, smantana si coaja de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se umplu clatitele cu branza dulce si se servesc cu miez de nuca zdrobit.

Carne tocata

Ingrediente: 500-600 g carne tocata (amestec de vita si porc), doua cepe mari, 500 g ciuperci conservate, 4 linguri de pasta de rosii, 500 ml suc de rosii, o legatura de marar tocat, sare, piper, ulei, cascaval ras.
Preparare: se caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea. Se amesteca ingredientele si cand scade zeama lasata de ciuperci, se adauga pasta de rosii, trei linguri de apa, mararul tocat si condimentele. Se lasa vasul la foc potrivit.
Cand e gata, se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Se toarna peste ele sucul de rosii si se da vasul la cuptor pentru o jumatate de ora, la foc potrivit. Cand sunt gata, clatitele se servesc cu cascaval ras.

Broccoli si branza

Ingrediente: 200 g broccoli, doua felii groase de sunca, 250 g branza de vaci, doua linguri de smantana, doua galbenusuri, o lingura de faina, un varf de cutit de pudra de nucsoara, sare, piper, cascaval ras.
Preparare: se desfac buchetelele de broccoli si se oparesc in apa clocotita. Se amesteca branza de vaci cu faina, smantana, galbenusurile, sare, piper si nucsoara, apoi se incorporeaza broccoli si sunca taiate cubulete. Se umplu clatitele, se asaza intr-o forma de budinca unsa si se presara cascaval ras peste ele. Se tin cam 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumenesc. Se servesc calde.

Banane

Ingrediente: trei banane, doua linguri de smantana, 200 g branza de vaci, coaja de lamaie rasa, trei linguri de zahar, o lingura de faina, un ou, ulei.
Preparare: se freaca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga oul, smantana, faina si coaja rasa de lamaie si se mixeaza bine. Se ung clatitele cu crema obtinuta, dupa care se asaza felii de banana. Se ruleaza, se pun intr-o tava unsa cu putin unt, se toarna deasupra restul de crema si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

preluat de pe suntgospodina

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

somon afumat carne tocata banane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018264 (s)