News Flash:

Ce se intampla in organismul tau daca mananci zilnic un ou crud, pe stomacul gol

21 Aprilie 2017
13783 Vizualizari | 0 Comentarii

Toti nutritionistii recomanda ca micul dejun sa fie cea mai consistenta masa a zilei. Cu toate acestea, multi oameni prefera sa doarma o jumatate de ora in plus, asa ca sar peste masa de dimineata.

Evident, specialistii condamna acest tip de comportament, pentru ca – in lipsa micului dejun – vom fi tentati sa mancam haotic toata ziua. Si nimic nu va completa energia pe care ne-o dau cerealele integrale, lactatele sau ouale. Cu atat mai mult cu cat nutritionistii au descoperit un lucru important. Dimineata ar trebui sa mancam un ou crud, ca sa avem un organism sanatos.

Ouale sunt o sursa excelenta de proteine. De asemenea, acestea contin mai multa luteina decat majoritatea legumelor si o forma de vitamina D care se gaseste in foarte putin alimente. Sa nu mai vorbim de cantitatea mare de fier, acid folic, sulf si vitamina B 12.

Citeste si Detoxifiere dupa Paste - Supa de broccoli cu ghimbir si spanac

Specialistii sustin ca ouale crude elimina toxinele din organism, sunt puternic antioxidante, reduc inflamatiile si echilibreaza functionarea hormonala. Si nici nu provoaca marirea colesterolului.

Mai mult decat atat, ouale crude imbunatatesc functionarea cerebrala si celulara, ajuta la arderea grasimilor si intaresc sistemul imunitar.

Atentie: Daca v-ati hotarat sa incercati acest sfat folositi oua de tara sau din surse sigure, s-a descoperit ca unele oua ce provin de la gainile crescute in baterii pot contine salmonella.

Beneficii sanatate oua

Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Este bogat in proteine cu inalta valoare biologica, grasimi, vitamine si minerale.

In plus, in oua raportul dintre colesterolul rau si cel bun este perfect echilibrat, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.

Continutul in proteine

Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.

sursa: gandul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

proteine organism arderea grasimilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018723 (s)