News Flash:

Ce se intampla daca mananci salata de castraveti cu usturoi

18 Mai 2018
2755 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu cat inima pompeaza mai mult sange, iar arterele sunt mai inguste, cu atat mai mult creste tensiunea arteriala. Afectiunea aceasta nu este descoperita usor si poate duce la aparitia bolilor cardiace si accidentelor vasculare cerebrale. Factorii precum stresul, o dieta proasta si inactivitatea fizica pot creste riscul aparitiei hipertensiunii arteriale. Afectiunea aceasta este corelata si cu un nivel ridicat de colesterol.

Insa o salata de castraveti cu usturoi te poate ajuta intr-un mod extrem de benefic. Castravetii au un continut bogat de apa, fibre, potasiu si magneziu. Potasiul ajuta la echilibrarea cantitatii de sodiu din celule, in acest fel putand ajuta si in cazul aterosclerozei. Pe de alta parte, fibrele regleaza tensiunea arteriala si, de asemenea, ajuta la reducerea nivelului colesterolului, la prevenirea diabetului de tip 2 si la scaderea in greutate. Usturoiul crud este utilizat in mod traditional pentru a controla tensiunea arteriala ridicata, tensiunea arteriala scazuta, nivelul ridicat de colesterol, boala coronariana, atacurile de cord, scaderea fluxului sanguin din cauza arterelor inguste si ateroscleroza.

Exista dovezi conform carora alicina, compusul activ din usturoi, poate utiliza acelasi mecanism ca medicamentele pentru tensiune arteriala. Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensinei II, un hormon, si ajuta la relaxarea vaselor de sange.

Citeste si

Usturoiul te poate ajuta, de asemenea, sa controlezi colesterolul. Incearca sa introduci in dieta ta salata de castraveti cu usturoi. Consuma zilnic acest preparat si vei reusi sa-ti imbunatatesti sanatatea cardiovasculara.

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • 1 castravete
  • cateva linguri de apa
  • jum. – 1 lingura de otet de mere

Usturoiul se curata si se sfarama cu lama cutitului. Se da deoparte. Castravetele se spala si se taie in bucati mici. Se adauga castravetele intr-un bol mare de sticla. Usturoiul se toaca marunt si se adauga in bol. Se adauga otetul si apa si se amesteca bine. Se poate decora cu frunze de menta si se serveste aceasta salata sanatoasa in fiecare zi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ateroscleroza alicina citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018364 (s)