News Flash:

Ce reteta e potrivita pentru o zi de vineri, daca nu niste ardei umpluti de post

7 Iulie 2017
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cepe mari
4 linguri de orez
10-15 ardei grasi
o legatura de patrunjel
Sare, piper si cimbru, dupa gust
1 kg de ciuperci de padure

Mod de preparare:

Craitele si manatarcile (cam 1 kg in total) se aleg, se curata de urmele padurii, se spala si se taie in felii de 1 cm grosime.
Se prajesc in 2 sau 3 linguri de ulei pana le scade zeama.
Ardeiilor li se taie  capacul, se  curata de nervuri si seminte si se spala.
Se toaca ceapa, se amesteca cu orezul si se pun pe foc intr-o tigaie, cu o  lingura de ulei. Le calesti putin adaugi o cescuta de apa si le mai lasi pe foc pana scade apa si ceapa devine translucida.
Ciupercile prajite se amesteca cu compozitia de orez, cu patrunjel, cimbru si bineinteles sare si piper dupa gust.
Se umplu ardeii cu compozitia rezultata, iar in locul cotorului (capacului) lor se pot pune rondele de morcovi sau felii de rosii. Ulterior, ardeii se pun  intr-o tava cu pereti inalti, se adauga un sos de bulion si se lasa tava cam 1 ora la cuptor.
Cand sunt gata se pune patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

sursa: demoiselle
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

orez patrunjel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016815 (s)