News Flash:

Ce premiu merita prajitura cu crema de cocos si glazura de ciocolata din imagine? Bineinteles, premiul I

24 Aprilie 2017
4533 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 albusuri
150 g zahar
50 g nuca de cocos
3 linguri faina
1 plic zahar vanilat

Pentru crema de vanilie:
4 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
4 linguri zahar
200 ml lapte
250 g unt
1 lingura nuca de cocos

Pentru glazura de ciocolata:
200 g ciocolata alba
1 lingura unt

Pentru ornat:
nuca de cocos

Mod de preparare:

Am separat ouale. Albusurile le-am mixat impreuna cu un praf de sare, pana au devenit spuma. Am adaugat si zaharul, obtinand o bezea. Am adaugat faina si nuca de cocos, amestecand cu o spatula prin rasturnare.
Am uns o tava (20/30) cu unt si am tapetat cu faina. Am turnat blatul si am dat la cuptorul preincalzit, pana s-a rumenit putin, fara a se usca.
Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca complet.

Citeste si despre Tort cu crema si cocos

Am pregatit crema de vanilie, mixand galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul s-a albit. Am incorporat faina si am diluat cu laptele rece.
Am pus la fierb pe baie de abur pana s-a ingrosat crema. O lasam sa se raceasca.
Untul l-am frecat spuma, apoi am adaugat treptat crema, iar la urma nuca de cocos. Crema formata am asezat-o peste blatul rece.
Ciocolata am rupt-o bucati si am topit-o pe baie de abur. Am adaugat si untul si am lasat-o sa se raceasca.
Am turnat glazura de ciocolata deasupra cremei, si am pudrat cu nuca de cocos.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura cocos glazura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022570 (s)