News Flash:

Ce poti gati usor si sanatos pentru cina

23 Ianuarie 2013
5605 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru o cina usoara si sanatoasa, legumele la gratar reprezinta o solutie ieftina si la indemana. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi legumele cu ulei de masline si sa le asezonezi cu sare si piper. In plus, combinatiile de condimente alaturi de care le poti servi sunt nelimitate. Descopera mai jos opt retete simple si delicioase cu legume la gratar!

Rosii la gratar.  Taie pe lungime 4 rosii medii si asaza-le pe gratarul incins. Lasa-le sa se coaca timp de 5 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe un platou, asezoneaza cu sare si piper si presara putin patrunjel tocat si ceapa verde maruntita.
 
Ardei la gratar.  Taie partea cu codita a 4 ardei, indeparteaza toate semintele si taie pe lungime, in 8 parti. Adauga ardeii pe gratarul incins si lasa pe foc timp de 6-8 minute pe fiecare parte. Scoate-i apoi pe o farfurie si asezoneaza cu sare si piper. Adauga si cativa stropi de otet balsamic si o lingurita de capere.

Ceapa la gratar. Taie 4 cepe in sferturi si asaza-le pe gratarul incins pentru 10 minute pe fiecare parte. Presara apoi cativa fulgi de ardei iute si cateva frunze de busuioc proaspat.
 
Fasole verde la gratar.  Rupe coditele a 500 de grame de fasole verde si inveleste-le in folie de aluminiu, alaturi de un catel de usturoi, sare si piper. Asaza apoi pe gratarul bine incins si lasa 10 minute pe fiecare parte.
 
Porumb la gratar. Fierbe 4 stiuleti de porumb in apa clocotita cu sare. Asaza-i apoi pe gratarul incins si lasa pe foc timp de 25 - 30 de minute. Imediat dupa ce i-ai luat de pe gratar, unge-i cu unt topit si presara paprika afumata.
 
Cartofi rosii la gratar.  Taie pe jumatate 5-6 cartofi rosii si inveleste-i in folie de aluminiu. Asaza-i pe gratar si lasa-i timp de 15 minute pe fiecare parte. Amesteca 30 de grame de parmezan ras cu o legatura de patrunjel tocat si presara totul peste cartofii fierbinti.
 
Vinete la gratar.  Taie o vanata pe lungime in mai multe fasii subtiri. Lasa pe gratarul incins timp de 5 minute pe fiecare parte. Scoate pe un platou, stropeste cu otet balsamic si presara putina menta proaspat tocata.
 
Dovlecei la gratar.  Taie 4 dovlecei pe lungime, in fasii subtiri. Lasa pe gratarul incins timp de 5 minute pe fiecare parte. Amesteca apoi cu coaja rasa de la o portocala.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1912 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033468 (s)