News Flash:

Ce poti face cu resturile de paine uscata

3 Septembrie 2013
3657 Vizualizari | 0 Comentarii
In trecut, painea era ceva ce nu se arunca niciodata. Chiar si firimiturile erau folosite ca ingrediente in bucatarie si dadeau nastere la feluri de mancare care multumeau chiar si cei mai pretentiosi gurmanzi.

In nordul Italiei, in regiunea Piedmont, firimiturile de paine dau nastere unui sos delicios pe nume "bagnet vert", care arata ca pesto, dar are o textura diferita. Se poate servi cu carne, cu fructe de mare, cu legume, dar chiar si cu paine.

In Toscana, chefii folosesc firimiturile de paine pentru a gati pappa al pomodoro, o supa pe care cu greu o uiti. Are o consistenta cremoasa.

Si in Spania oamenii sunt foarte atenti cu resturile de paine. Probabil ai auzit deja de celebra gazpacho.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bagnet vert toscana gazpacho
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024023 (s)