News Flash:

Ce poate fi mai bun in timpul postului, daca nu o mancarica de cartofi traditionala? Cum se face

4 August 2017
1503 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru ca ne aflam in perioada postului, astazi iti prezentam o mancare romaneasca foarte gustoasa si satioasa. Se prepara din alimente pe care le gasesti fie la tine in frigider, fie in piata si este foarte rapid de realizat. Invata sa mananci sanatos pentru o mai buna sanatate a organismului tau. Profita de acest sezon al legumelor si ale proprietatilor lor.

Ingrediente:

5 cartofi potriviti
500 gr ardei copti
2 linguri bulion
5-6 ciuperci
patrunjel
sare
piper
delikat (optional)
3 linguri ulei

Mod de preparare:


Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit cu cele trei linguri de ulei si o ceasca de apa.
Ciupercile se curata ,se taie in bucati mici si se pun la calit cu o lingura de ulei.
Ardeii se coc ,se spala si se rup in fasii. Cartofii se curata si se taie cuburi,apoi dupa ce apa a scazut de la ceapa se adauga cartofii peste ea,ardeii, bulionul si ciupercile rumenite.
Se pune apa cat sa acopere toate ingredientele , se adauga sare piper si delikat dupa gust si se amesteca usor, apoi se introduce mancarea la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Se serveste cu salata.Pofta buna!

Iata cateva beneficii pe care le are aceasta mancarica implicit:
Considerat printre cele mai sanatoase alimente din lume, ardeiul gras are in compozitia sa o gama larga si variata de antioxidanti si fitonutrienti precum: luteina, quercitina, betacaroten, zeaxantina, acid ferulic etc. Intr-un singur ardei gras gasim 1500 micrograme de betacaroten, de trei ori mai mult decat intr-un morcov de dimensiuni medii. Antioxidantii protejeaza impotriva radicalilor liberi, previn cancerul si intaresc raspunsul organismului epuizat la perioade de stres. Aportul saptamanal de antioxidanti poate scadea stresul oxidativ si preveni inflamatia cronica.

Cartofii reprezinta o sursa importanta de vitamina C, care ii face foarte importanti pentru sistemul imunitar, inima si piele. Bolile precum scorbutul, cauzat de deficitul de vitamina C, pot fi evitate daca incluzi in dieta ta cartofii.

Vitamina B6, folosita in vindecarea a peste o suta de boli, este, de asemenea, prezenta in cartofi. Printre multe alte beneficii, vitamina B6 previne bolile de inima, pietrele la rinichi si depresia. Prezenta vitaminei B6 in cartofi face din acesta un ingredient perfect pentru sportivi. Alergiile si reducerea puterii sistemului imunitar pot fi evitate prin consumul acestor tuberculi.
Un singur cartof contine 1,627 grame de potasiu. Cea mai mare concentratie de potasiu se gaseste in coaja. Potasiul este foarte important pentru organism. Chiar si un mic deficit de potasiu in organism poate duce la hipertensiune arteriala si provoaca sensibilitate la sare

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancare romaneasca ardei copti bulion ciuperci delikat mancarica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1804 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022988 (s)