News Flash:

Ce nu stiati despre mancare

12 Februarie 2012
5755 Vizualizari | 0 Comentarii
Sos Worcestershire
Iata cinci ingrediente secrete ale unor mancaruri mai mult sau mai putin cunoscute. Lista a fost intocmira de Listverse.


1. Sosul Worcestershire este facut din hamsii dizolvate. Acesta este un sos condimentat, de origine englezeasca, care are printre ingrediente si hamsii dizolvate (acestea sunt tinute in otet pana se topesc complet, cu tot cu oase).

2. Inghetata pe bat a fost inventata de un pusti de 11 ani, care a tinut secreta "descoperirea" timp de 18 ani. Inventatorul este Frank Epperson care, in 1905, a lasat in aer liber, langa casa, un produs similar sucului, care avea si un bat cu care amestecase. In noaptea respectiva, temperaturile din San Francisco au fost foarte scazute astfel ca, dimineata, dupa ce s-a trezit, a observat ca lichidul inghetase pe bat. 18 ani mai tarziu el a patentat inventia.

3. Cel mai mare preparat inclus intr-un meniu este camila prajita. Carnea de camila este umpluta cu carne de oaie, care la randul ei este umpluta cu carne de pui; aceasta este umpluta cu peste, in interiorul caruia se afla oua. Uriasul preparat este oferit uneori si la nuntile beduinilor.

4. Prima supa a fost facuta din hipopotam. Cea mai veche dovada arheologica in ceea ce priveste supa dateaza din anul 6.000 i.Hr., fiind vorba despre ramasite ale unei supe de hipopotam.

5. Gatitul la microunde a fost descoperit accidental, dupa ce o ciocolata s-a topit in buzunarul cuiva. Percy LeBaron Spencer, care in 1946 lucra la compania Raytheon folosind magnetroane - tuburi electronice care produc microunde, a descoperit intr-o zi ca o bucata de ciocolata pe care o avea in buzunar s-a topit in timp ce era la serviciu.
Ulterior, el s-a gandit ca "de vina" ar trebui sa fie acele magnetroane si a facut un test: a pus boabe de floricele in fata unuia dintre ele. In scurt timp, boabele au inceput sa pocneasca si sa sara peste tot prin camera.
Dupa ce si-a dat seama ca microundele pot gati mai repede decat cuptoarele clasice, el a facut tot posibilul pentru a inventa si un cuptor cu microunde. In 1954, compania Raytheon a produs primul astfel de cuptor.

6. Apa de cocos poate fi folosita in situatii de urgenta drept plasma sangvina. Apa de cocos, adica lichidul gasit in nucile de cocos (a nu se confunda cu laptele de cocos, care este facut din pulpa) este sterila si are un pH ideal, motive pentru care poate fi utilizata in cazuri de urgenta si pe post de plasma sangvina.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Inghetata_pe_bat
sosul worcestershire hamsii dizolvate frank epperson san francisco
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029181 (s)