News Flash:

Ce nu stiai despre maslinele negre, dar nici nu vei afla de la comercianti

16 Mai 2018
1146 Vizualizari | 0 Comentarii

In cazul in care iti plac maslinele negre ar trebui sa stii la ce riscuri te supui atunci cand le consumi, deoarece acestea sunt innegrite artificial. Consumul acestui tip de masline creste riscul aparitiei cancerului gastric, conform expertilor Asociatiei Pro Consumatori. Acestia isi doresc sa ii ajute pe consumatori sa inteleaga etichetele produselor astfel incat sa nu achizitioneze in cunostinta de cauza. De asemenea, acestia avertizeaza asupra pericolului la care ne supunem stomacul atunci cand consumam maslinele negre.

Citeste si Ceea ce medicii nu o sa va spuna niciodata - Bonus: care este cauza majoritatii bolilor

Pentru a cunoaste maslinele consumabile, trebuie sa ne uitam la dimensiuni. Datorita maturizarii, acestea trebuie sa aiba o dimensiune mica si o aroma puternica. Multe dintre maslinele negre sunt colorate artificial cu solutii pe baza de fier. In cazul celor verzi ori maro nu exista acest risc. Din nefericire, nu este nimic ilegal in colorarea maslinelor cu aditivi ferosi, atat timp cat limitele admise nu se depasesc, adica cel mult 150 miligrame pentru un kilogram de fruct. Exista totusi niste riscuri, precum sa ne imbolnavim inima ori ficatul.

Presedintele Asociatiei Pro Consumator, Costel Stanciu, spune ca cele care sunt colorate chimic sunt zbarcite. Ele fiind culese la maturitate, capata acea forma deshidratata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

costel stanciu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019678 (s)