News Flash:

Ce mancau bunicii nostri acum 100 de ani

9 Aprilie 2013
2938 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce mancam azi, cam stim, dar nu ne putem da seama cat de mare este schimbarea petrecuta intr-un veac decat comparand hrana de azi cu cea din jurul anului
Mamaliga era mancarea de baza pe care taranii o pregateau chiar si de trei ori pe zi, potrivit descopera.ro. Se manca mult mai multa mamaliga decat paine, poate pentru ca mamaliga este mai usor de facut decat painea. Painea de grau era o mancare mai "aleasa", rezervata mai curand sarbatorilor.

Mai mult, in urma cu 100 de ani, oamenii de la sate mancau multe lucruri pe care azi tot mai putini romani le mai mananca: stir, podbal, frunze de sfecla, hrisca, mei, bob, ulei de canepa, jufa (julfa) - un produs obtinut din samanta de canepa.

Poate cel mai frapant aspect este consumul mic de produse de origine animala. Taranii vindeau produsele de origine animala pentru a avea cu ce sa cumpere lucruri pe care nu le puteau produce singuri in gospodarie, iar pentru propria lor hrana se multumeau mai curand cu produse vegetale, adaugand la nelipsita mamaliga de porumb fel de fel de fierturi de frunze si fructe, doar din cand in cand oua, peste sarat si rareori carne.

sursa: rtv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

podbal hrisca julfa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031393 (s)