News Flash:

Ce mancaruri sa nu gatesti cu ulei de masline

4 Septembrie 2013
3126 Vizualizari | 0 Comentarii
Uleiul de masline este o sursa excelenta de grasimi sanatoase si nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Insa daca il folosesti gresit, poate sa devina toxic.

Este foarte sanatos, poate fi pus peste orice aliment si rivalizeaza doar cu untul in ceea ce priveste consumul cu painea. Insa nu trebuie folosit chiar la orice. Uleiul de masline are un punct de fierbere mai mic, ceea ce inseamna ca arde usor si devine periculos pentru organism, sau ca poate sa ia foc, la propriu. Ca regula generala, este ca nu trebuie sa gatesti cu ulei de masline la temperaturi ridicate.

Iata ce sa nu gatesti niciodata cu ulei de masline

Friptura
, fie ea de porc, miel sau pui
Burgeri
Carne de peste
Legume la cuptor (daca temperatura este mai mare de 200 grade Celsius)
Orice gatesti la wok
orice vrei sa prajesti folosind tehnica deep-fry
Cartofi prajiti
Cand faci pui la rotisor
Gogosi sau orice dulciuri facute prin prajire

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

grasimi sanatoase friptura burgeri wok tehnica deep-fry gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1810 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032794 (s)