News Flash:

Ce mancaruri gatim fara foc

24 Iulie 2012
5857 Vizualizari | 0 Comentarii
Poate parea ciudat sa-ti faci focul de tabara la un gratar cu legume, dar sa nu uitam ca, asa cum am mai spus-o, vegetalele si eventual lactatele ne asigura toate principiile alimentare de care are organismul nevoie vara. In plus, ele menajeaza sistemul digesiv, ficatul si ne feresc de ingrasare, conform Big Picture.

Ne vom referi mai mult la deserturi, care si ele pot fi preparate folosind gratarul, nu ca alternativa la carne, ci ca o varianta privind diversificarea alimentatiei. Acest desert este tocmai bun, dupa ce ai servit un fel de baza vegetarian, tot la gratar.

Pare de necrezut, dar cine a incercat o data gratarul vegetarian si l-a preparat cu drag si cu arta, l-a mai incercat inca o data, chiar de multe ori si nu i-a parut rau.

Avocado umplut cu crema de caise si frisca. Avocado se taie in doua. Se scobeste usor si se frige foarte putin, pe gratarul bine incins, cu partea sectionata spre foc. Separat, se face o pasta din pulpa de caisa bine coapta si din atat cat s-a scobit in avocado. Nu trebuie indulcit. Jumatatile de avocado se iau de pe gratar, se umplu cu pasta si se acopera cu frisca. Se servesc reci.

Ananas la gratar. Ananasul se taie rondele si se frige usor pe amandoua partile, pana se rumeneste usor. Se suprapun trei rondele, cu un strat de crema din zahar ars intre ele. Se acopera cu smantana sau frisca.

Piersici sau mere la gratar
. Se frig, intoarse de 2-3 ori. Se pudreaza cu zahar si se servesc, preferabil, calde. La gratar, sunt mult mai gustoase decat la cuptor, cum suntem obisnuiti.

Pepene la gratar. Pepenele bine copt este totdeauna bun crud. Dar, daca pepenele este insuficient copt, gustul poate fi innobilat la gratar. Se frige pana incepe sa se "lipeasca" de grilaj. Atunci se intoarce, se mai frige putin si se serveste presarat cu zahar pudra. Poate fi mai bun chiar decat un pepene bine copt.

Frigarui din fructe
diverse. Se pot insira pe axa: capsuni, felii de mere sau pere, jumatati de prune, caise sau piersici. Prin frigere la gratar, ele isi innobileaza singure aroma, iar piederea apei le potenteaza gustul dulce. Se pot servi calde sau reci, eventual pudrate cu zahar. Atentie: zaharul vanilat le altereaza gustul natural si nu se recomanda.
Citeste reteta Frigarui de fructe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

deserturi avocado
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1419 viz    0 com
1194 viz    0 com
2084 viz    0 com
7544 viz    0 com
1523 viz    0 com
3815 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027240 (s)